Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsôoktatási (1) felsőoktatási (8) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Indul a mandula (felvételizni)

2010.11.03. 20:32 Anna szerint

Hétfőn kimentünk a farkasréti temetőbe, annyira szép volt! Mindenfelé imbolygó mécsesek sora, mint egy-egy lélekláng, körülöttük a szerettek ölelése, és az a meghitt hangulat, amikor felfogod, hogy mindenkinek vannak szerettei, akik már elmentek. Nagyon jó érzéssel töltött el az ottlét, és mi sokáig álltunk a közös gyertyagyújtó helynél, szólt a zene és csak égtek-égtek a lángocskák, az emberek pedig csak jöttek és jöttek. Meg kellett, hogy állapítsam, a legszebb időpont ilyenkor este menni a temetőbe, igazán bensőséges hangulata van.

Másnap aztán letéptem az októberi utolsó hét naptári lapját és megálltam egy jó hosszú percre a naptár és a kuka között. Jelentőségteljes mozdulat volt, és jelentőségteljes mozzanat, ezt rögtön éreztem, és a mellkasomból felszakadó sóhaj sem hagyott kétséget afelől, hogy most valami fontos dolog történt (nem tudom, ki, hogy van vele, de már megfigyeltem, hogy vannak ezek a bizonyos „jelentőségteljes pillanatok", és akkor olyan, mintha megállna az idő és kimerevedik a tér - és ezekre a pillanatokra később is nagyon tisztán vissza tudok emlékezni, mintha csak egy fényképet néznék). A gondolat, ami átsuhant a fejemen az ősszel, de még inkább a tél beköszöntével és a felvételi időszak kezdetével volt összefüggésben, úgy, hogy a múlt érzései és a jövő képei futottak el párhuzamosan lelki szemeim előtt.

Ami határozottan jó érzés volt ebben a párhuzam vonásban, az a tapasztalat súlya, amivel már gazdagabban lépek a megmérettetés elé, jó volt érzékelni, hogy a villódzó izgalom helyett egyfajta belső nyugalom szállt meg, amolyan matematikusi érzéshez tudnám hasonlítani (itt szeretnék elnézést kérni minden matematikustól, de nekem a rendszerszerű gondolkodásról mindig ők jutnak eszembe, ami arra vezethető vissza, hogy imádtam egyenleteket megoldani, mert annyira logikusak voltak és olajozottan mentek, ha sikerült ráérezned a metodikára). Tehát, van egy egyenletem, amit felállítok, és nincs más lehetőség, mint az eredmény kijövése, ami jelen esetben a sikeres felvételit jelenti :-)))

Ráhangolódásképpen, íme két videó az elmúlt évek felvételi ponthatárnapjainak eseményeiből - tudom ez még nagyon messze van, de olyan jó látni ezt a sok örömteli arcot, akik bejutottak :DDDDD nem beszélve arról, hogy akkor mégis csak újra nyár lesz...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: felvételi

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr782420959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása