Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsôoktatási (1) felsőoktatási (8) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Véget ért, a nagy hajtás...

2013.02.14. 17:32 Annaboldog

Fellélegezhetek! Sajnos nem azért, mert lediplomáztam, hanem azért, mert túlestem az első főiskolai vizsgaidőszakon, mi több elég szép eredményekkel! A főiskolákon a vizsgaidőszak a legtöbb hallgató számára szerintem kész rémálom! Mindenki izgul, sokan egész évben nem tanulnak, akadnak olyanok is, akik be sem járnak az órákra, így mindent a vizsga időszakban kell bepótolniuk, több kevesebb sikerrel. Az én szakomon, alig volt olyan óra, amire kötelezően be kellett volna járni. Ettől függetlenül, nem csak az első órák voltak telt házasak, hanem év közben valamennyi előadás nagy érdeklődést váltott ki a hallgatóság köreiben.

Szerintem, még egy elméleti órai is lehet érdekes, és egy gyakorlati óra is lehet borzalmasan unalmas. Elsősorban ez nem szak függő, sokkal inkább az előadó hozzáállásán múlik, hogy érdekes lesz az adott óra a hallgatók körében, vagy nem. Attól függetlenül, hogy nem kellett minden órára kötelezően bejárni, nem csak én gondoltam úgy, hogy olyan érdekesek az órák, hogy magamtól is bejárok rájuk, hanem a legtöbben is ugyanígy látták.

Olyan tárgyakból vizsgáztunk, mint a kommunikáció színterei, ahol a híres Hazudj ha tudsz! című sorozathoz hasonlóan elemeztünk kommunikációban használatos  non verbális jeleket, vagy például vizsgáztunk Internetes kommunikációból, ahol a web kettes kommunikációt elemeztük, ami manapság behálózza a mindennapjainkat. Vizsgáztunk tömegkommunikációból is, megismertük a rádió, a televízió, az internet múltját, előnyeit, hátrányait, elterjedéseinek mértékét. Egyszóval csupa olyan dologról volt szó a vizsgákon, amik amellett, hogy rendkivül érdekesek, még a mindennapjainkban is körülvesznek minket, így örömteli volt sokunk számára, hogy száraz elméleti dolgokról, nem esett szó. (felsőbb évesek beszámolói alapján nem is lesz unalmas és száraz elméleti tananyag a Kodolányin a következő szemeszterekben sem)

Most, hogy letudtam a vizsgaidőszakot, négyes, és ötös jegyekkel, azt hiszem nyugodtan hátradőlhetek.  Bevallom nektek őszintén, már várom a következő szemesztert, ugyanis ahogy nézegettem a neptunon, még az ideinél is érdekesebb órák fognak várni ránk. Akkor pedig egy nagyon nagyon jó szemeszter elé nézünk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr895021961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása