Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

március 2013
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsôoktatási (1) felsőoktatási (8) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

A tavasz hajnala...

2013.03.22. 22:02 Annaboldog

tavasz_1361354761.jpg_320x240

Hamarosan itt a tavasz! Hihetetlen, de már a boltok polcain megjelentek a húsvéti nyuszik. Kicsit korainak érzem... A marketing órán éppen erről volt szó, hogy a különböző szezonális termékeket mikor érdemes kihelyezni a boltok polcaira, érdekes téma....

Amit leginkább várok már az a Kodolányi Napok. Ez a rendezvény minden tavasszal megrendezésre kerül, tavaly Csillebérc adott neki helyet. Főzőverseny, fellépések, és különféle vetélkedők szoktak lenni, melyeknek mindig óriási sikere van. Drukkolok, hogy minnél hamarabb vége legyen a télnek...

Szólj hozzá!

Egy kis lazítás

2013.03.17. 16:53 Annaboldog

Tulajdonképpen már a vizsgaidőszak vége óta tervezzük a csajokkal, hogy jó lenne már egy picit lazítani, és hétvégén elmenni valahova. Tavasztól őszig, az iskola rengeteg programot szokott szervezni, de télen többnyire csak a sítábor szokott lenni kodolányis szervezésben, ami a résztvevők elmondása szerint fantasztikus minden évben,  de tekintve, hogy nem tudok síelni, így tárgytalan számomra ez a sítábor.

Végül is arra a döntésre jutottunk, hogy egy jót Aqua-parkozunk, ami télen szerintem egy fedett helyen, még izgalmasabb mint nyáron. Fantasztikus élmény volt, amit magának a helynek is köszönhetünk, de a legjobb szerintem a társaság volt. Annyira hiányzott már egy közös kikapcsolódás a csajokkal, hogy el nem tudom mondani. Meg is beszéltük, hogy heti rendszerességgel fogunk valamilyen programot szervezni, amíg be nem indulnak a kodolányis programok.

Ti milyen téli programot tudtok hétvégékre ajánlani?  Hova szoktatok járni?

Szólj hozzá!

A felsőoktatás "íze"...

2013.03.02. 12:49 Annaboldog

Az első szemeszter lezárása, valamint  a vizsgaidőszakok után, az első tanítási héten nagy-nagy örömmel tapasztaltam ,hogy senki nem hagyta ott a főiskolát. Barátaimmal beszégetve a suli kávézójában, egy cappucino és egy isteni krémes sütemény közben megtudtam ennek miértjét.

Valójában sejtettem, hogy mások sem gondolják másképpen, mint ahogy én. Főiskolásnak lenni egyszerűen fogalmazva jó! Hogy ez miért van így?? Ha százalékokban szeretném magamat közérthetően kifejezni, akkor a következő megállapítás születne: A főiskolás életben 50%-ot tesz ki  a társaság.  Nem mindegy, hogy kikkel vagy ugyanis összezárva. Nagyképű sznobokkal, vagy zsíros hajú kockafejekkel, vagy esetleg antiszociális beképzeltekkel, akik több méterre a föld felett járnak. Nálunk a társaság egyszerűen szuper...  Már-már kezdem azt érezni, hogy fél év alatt nagyobb, és mélyebb érzelmű barátságokat kötöttem, mint a gimnáziumban 4 év alatt. Szinte minden másnapra akad egy közös program, akár a suli, akár saját magunk  szervezésében. A szünetek nem unalmasak, mindig elfoglaljuk magunkat, jókat kávézunk, nevetünk, megosztjuk egymással a jegyzeteket, stb. És hogy mi teszi ki a másik 50 %-ot?? Hát a tanárok, és a tanárok hozzáállása a diákokhoz.

Úgy érzem, hogy a Kodolányi János Főiskolán a tanárok, legyen bármilyen titulusok, egyenlő félként kezelik a diákokat, és ez jó. Segítőkészek, foglalkoznak a gondjainkal, és az előadások során(még ha 200-an vagyunk is az előadóban) úgy érezzük-én legalábbis biztos- hogy az előadó nem csak monoton adja le az anyagot, és tekeri előre a Power Pointos slide-okat, hanem ellenkezőleg: szeretné, ha megértenénk amit mond, figyel a visszajelzésekre, és úgy ad elő, hogy ne csak megértsük az anyagot, de élvezzük is azt a másfél órát.

Ezeknek köszönhetően, számomra a felsőoktatás nem csak arról szól, hogy magoljak, és minnél hamarabb kipipáljam a diplomámat. Sokkal inkább egy olyan fórum, ami amelett hogy rengeteg barátság megkötésére, és ismeret elsajátítására ad lehetőséget, életem egyik legmeghatározóbb élménye is egyben. Ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között töltöm el ezt a 6 félévet...

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása