Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

november 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsôoktatási (1) felsőoktatási (8) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Felsőoktatási Rangsor 2010 - Történetiség és módszerek és vélemények

2010.11.30. 18:07 Anna szerint

A felsőoktatási rangsoroknak hagyománya van. Immár 2000 óta minden évben, egyre több adatból összeálló, és egyre többféle rangsor lát napvilágot. Ami viszont nagy előnyük: folyamatosan arra inspriálják a felsőoktatási intézményeket, hogy évről-évre igyekezzenek a legjobb helyeken szerepelni. Első körben a történetét, majd a módszereit, és a rangsort illető véleményeket veszem szemügyre.

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás felsőoktatási intézmények rangsor

Inspiráló háttérképek

2010.11.30. 11:21 Anna szerint

A naptárakból a Calgo Calendart választottam, és közben arra is jutott időm, hogy inspiráló háttérképek után böngésszek a neten. Eddig is mindig az volt, hogy a háttérképeim kifejezték aktuális időszakomat, de most a tündérkék és szivárványok és mesetájak helyett a dolgozószoba ihletét igyekeztem megragadni :-) Tessék kattintani és már lehet is tölteni! 

Ha egy kellemes és nyugodt íróasztalra vágysz illatozó csokorral...IDE KATTINTS!


Az igazán üde-tiszta és szép dolgozószoba bája (de vajon mi az a zöld izé az asztal jobb sarkában?) IDE KATTINTS!  


Ha ennél picit komolyabbra, mert a lelkedhez jobban illik a méltóság... IDE KATTINTS!


Ha kreatív vagy és zseni, aki átlát a káoszon, ez lesz a neked való :-) IDE KATTINTS!


Szeretnél úgy tekinteni az egészre, mint egy gyönyörűen megterített asztalra? EZ LESZ A NEKED VALÓ!
 

És, ha néha arra gondolsz, de jó lenne máshol lenni, de a realitás van soron. AKKOR IDE!


Biztos jól esik elképzelni, hogy odakint él-mozog a világ, de te a nyugalmas szobádban vagy, az íróasztalod felett.... EZ JÓ LESZ!


Amikor pedig már az utolsó csepp is kicseppent, VÁLTS ERRE!


Szólj hozzá!

Címkék: álom tippek háttérképek jelentkezési határidők

Naptárprogramok, kalendáriumok tesztje

2010.11.29. 17:15 Anna szerint

Digitalizált világunkban a legtöbben haladnak a korral, így én is elhatároztam, hogy idén nemcsak az asztalom felé helyezek ki naptárat, és nem csak a táskámban cipelem magammal a filofaxomat (bár az is igaz, egyre több mindent jegyzek fel a telefonomba), hanem továbbmegyek: a számítógépemen is vezetni fogok egy naptárat, és lehetőleg olyat, amiben a lehető legjobban tudom követni az eseményeket. Akkor nézzük!

Szólj hozzá!

Címkék: naptár jelentkezési határidők

A legjobb megoldás a munkanélküliség ellen

2010.11.28. 13:50 Anna szerint

Napok óta azon gondolkozom, amikről a felsőoktatási reform kapcsán beszélnek mindenféle műsorokban... Jelesül az egésznek a hátteréről, arról, hogy miért éri meg éveken keresztül tanulni, és nem elmenni szakmát választani és dolgozni. 

Szólj hozzá!

Címkék: munka felsőoktatás munkanélküliség

Friss és üde - megjelent a HVG diploma

2010.11.17. 12:11 Anna szerint

Szinte mondhatom, hogy hivatalosan november közepétől indul a startpisztoly minden év felvételi időszakában, aminek legnyilvánvalóbb jele a HVG Diploma megjelenése. Ez amolyan bibliája lesz a felsőoktatásba vágyó diákoknak, ezt morzsolgatjuk-lapozgatjuk-jelölgetjük tele :-)

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás felsőoktatási rangsor bologna

Ott voltam a gólyabálon!

2010.11.14. 12:20 Anna szerint

Már egy ideje láttam ám a plakátokat a Kodón, hogy hurrá, idén is lesz gólyabál, de úgy voltam vele, hogy nekem nincs sok keresnivalóm ott, mert nem vagyok gólya, és ez mégis csak gólyabál lesz. Aztán győzött a kíváncsiság, meg jött a véletlen szerencse: így történt meg, hogy eljutottam az idei gólyabálra...

Szólj hozzá!

Címkék: kodolányi gólyabál

Kinek jó, ha keresztféléves?

2010.11.10. 22:59 Anna szerint

Minden ősszel egy hónapja (október 15-től november 15-ig) van arra a diákoknak, hogy eldöntsék: jelentkeznek-e keresztféléves képzésre vagy sem. Már egy ideje izgat, miről is szól a keresztfélév, ráadásul most van is ismerős, aki jelentkezik. Ő is okosított.

Szólj hozzá!

Címkék: jelentkezési határidők keresztfélév

A felsőoktatás színes reformjai (nagyjaink, ha megszólalnak)

2010.11.09. 23:12 Anna szerint

Egészen belemelegedtem a témába, most látom csak, mennyire izgalmas lehet kívülről irányítani és dönteni egy-egy rendszer milyenségéről. Videó-válogatás az elmúlt évek izgalmas reformjairól és oktatást övező gondolatairól.

Szólj hozzá!

Címkék: rendszer felsőoktatási bologna

Újítások a felsőoktatásban?

2010.11.08. 22:59 Anna szerint

Már napok óta attól hangos a sajtó, hogy közzé tették az új felsőoktatási törvény koncepcióját. Nem tudom, ki, hogy van vele, de ahhoz képest, hogy például én mennyire fiatal vagyok, nem most hallok először a rendszert érintő átalakításokról. 

Szólj hozzá!

Címkék: rendszer felsőoktatási

Indul a mandula (felvételizni)

2010.11.03. 20:32 Anna szerint

Hétfőn kimentünk a farkasréti temetőbe, annyira szép volt! Mindenfelé imbolygó mécsesek sora, mint egy-egy lélekláng, körülöttük a szerettek ölelése, és az a meghitt hangulat, amikor felfogod, hogy mindenkinek vannak szerettei, akik már elmentek. Nagyon jó érzéssel töltött el az ottlét, és mi sokáig álltunk a közös gyertyagyújtó helynél, szólt a zene és csak égtek-égtek a lángocskák, az emberek pedig csak jöttek és jöttek. Meg kellett, hogy állapítsam, a legszebb időpont ilyenkor este menni a temetőbe, igazán bensőséges hangulata van.

Szólj hozzá!

Címkék: felvételi