Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

február 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsőoktatási (8) felsôoktatási (1) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

2012-től újabb újítások és nehezítések a felvételizőknek

2011.02.22. 10:43 Anna szerint

Az új oktatási törvény az eredeti tervek szerint már a 2011/2012-es tanévre hatással lesz, ám a jelenlegi helyzet szerint csak az új felsőoktatási törvényt fogadják el, a közoktatási még várathat magára - a 2011 első félévének munkarendjéből ugyanis hiányzik ennek a jogszabály elfogadásának a kiírása. De vajon mi minden változik majd, ha az új felsőoktatási törvény elfogadásra kerül?

1 komment

Címkék: felsőoktatás felvételi érettségi

Határidők, amire mostantól kell figyelni

2011.02.20. 09:58 Anna szerint

Azok, akik e-felvételivel jelentkeztek, ne felejtsék el, hogy van még teendőjük a felvételivel kapcsolatban!

Az e-jelentkezés véglegesítése után az OFI egy válasz e-mailben regisztrációs lapot küld a jelentkezőknek, amelyet kinyomtatva és aláírva február 28-ig kell postán visszaküldeni a felvételi irodának.

Az elektronikus hitelesítés február 23-ig történik meg, az adatokat április végéig lehet ellenőrizni, míg június 1-ig kell beküldeni az érettségi bizonyítványokat és a többletpontokat igazoló dokumentumokat.

Ami még nagyon fontos: július 7-ig lehet módosítani az intézmények, szakok sorrendjén, a ponthatárokat pedig július 21-én húzzák majd meg. 

1 komment

Címkék: felvételi határidők

Anna lazíts végre!!!!

2011.02.16. 11:03 Anna szerint

Ideje leállítnom magam a pörgéssel, tegnap már rám szóltak, hogy ez már túlzás, amennyit én a felvételiről beszélni tudok, halkítsam le a gombocskáimat... na, az egész annyiban sikeresen összejött, hogy bár a témától - felsőoktatás - nem tudtam eltérni, de legalább a szórakoztatóbb vonalába kapaszkodtam. Videós gyöngyszemek következnek :DDD 

1 komment

Címkék: gólyatábor gólyabál

Emelt szintű történelem érettségi: jelentkezés kipipálva!!!

2011.02.15. 20:53 Anna szerint

Ami még ma hátra volt, az az érettségi jelentkezés feladása, és ezt viszont már postai úton bonyolítottam le, aminek az lett az eredménye, hogy volt szerencsém átélni, micsoda forrongás övezi a felvételi jelentkezés utolsó napján a postahivatalokat. Jó nagy tömeg volt a Nyugati postán, meg izzadság szag, meg izgalom szag és folyton-folyton duruzsolás; és nem egy emberkét láttam, aki ad hoc a posta gyűrűjében igyekezett kitölteni a jelentkezési lapját :-) (arról nem is beszélve, hogy ment a ragaszgatása a csekkeknek a lapokra :-D)

1 komment

Címkék: történelem érettségi

Beadtam a felvételi jelentkezésemet!!!!

2011.02.14. 10:28 Anna szerint

Megtörtént!!! Elküldtem a felvételi jelentkezésemet az e-felvételi rendszerével, és ezzel együtt az is eldőlt miből kell emelt szinten érettségiznem idén. Most még gyűjtöm az erőt az előttem álló hónapokra, és mély levegőt veszek, és hátradőlök. Döntöttem!!!

Az elmúlt időszak arról szólt, hogy alaposan újra átgondoltam és mérlegeltem, mit is szeretnék tanulni, jobban mondva mivé is szeretnék válni a jövőben, ezért engedtem, hogy új hatások is megérintsenek, és ne csak ahhoz ragaszkodjak, amit eredetileg terveztem, jelesül a turizmus és vendéglátáshoz. Abban biztos voltam, hogy az idegen nyelvekhez való vonzódásom, a külföldhöz és a külföldiekhez való vonzódásom erős, ez egész életemet végig kísérte, és mindig feltöltött akár külföldön töltöttem időt, akár külföldiekkel beszéltem. Olyan ez nekem mint valami doppingszer, ami kinyitja a szelencét, és rajta keresztül más értékrendek és más gondolatformák is belopóznak a tudatomba, és picit ki tudok lépni ezáltal a saját valóságomból, nyitottabb leszek a külvilág felé. Ezzel együtt az utazás, az új helyek felfedezése is motivál (ezért is csinálom most az idegenvezető tanfolyamot, hogy ezt kiéljem), és az utóbbi időben rájöttem, hogy a tudatos tervezés is nagyon fontos része az énem működésének, azaz, hogy én csak akkor vagyok igazán nyugodt, ha tudom, hogy hogyan alakulnak a következő napjaim. Ezért is van ez a kényszeres blogírás, meg információ felhalmozás, meg az egész rendszer, mert nekem szükségem van arra, hogy világosan lássam, merre haladok, és, hogy a haladás közben milyen eszközökre, milyen tudásra van szükségem.

A másik, ami az utolsó pillanatokban lett biztos számomra, hogy micsoda kihívás lenne a nemzetközi porondon mozogni, és a diplomáciához tartozni. Tudom, hogy kissé elrugaszkodott elképzelés, és utána is néztem, hogy mennyire rögös és nem könnyű ez az út, ráadásul azzal is tisztában vagyok, hogy nőként még nehezebb ezen a területen az érvényesülés - ez viszont nemhogy elvette volna a kedvem, hanem inkább motivál, hogy, ha van bennem még erő, akkor kamatoztassam ezen a téren, és nézzem meg, egyáltalán van-e keresnivalóm ezen a pályán. 

Aztán elkezdődött a matekozás a pontokkal, azaz a kőkemény esélylatolgatás, hogy melyik szakra van nagyobb esélyem bejutni. Országos szinten jellemző, hogy a turizmus és vendéglátáson alacsonyabb a pontszámok, míg a nemzetközi tanulmányokon az egekbe szárnyalnak, a Corvinuson nem általnak 461 ponttól felvenni az embereket, de az eltén is megkérik az árát, itt 442 pont volt tavaly a határa a felvételnek (a legalacsonyabb pontszámokkal az EKF-re és a NYME-re lehetett bejutni, előbbinél 415, utóbbinál 418 ponttal - de ezek közül egyik suli sem áll hozzám közel) - azaz a bejutásom esélye egyenlő a lehetetlen küldetéssel. A Kodolányin Budapesten 423 ponttól vették fel az embereket tavaly, Székesfehérváron pedig 420 ponttal, és még ez is iszonyúan magas, de a matekozás eredménye azt mutatta, hogy legalábbis megpróbálható (ezzel szemben turizmus és vendéglátásra már 400 pont elegendő volt tavaly, de ugye, nekem az elszúrt történelem érettségi miatt még ez is soknak bizonyult).  

Így született meg a végső döntésem:

1. nemzetközi tanulmányok - Kodolányi - Budapest
2. nemzetközi tanulmányok - Kodolányi - Székesfehérvár
3. turizmus és vendéglátás - Kodolányi - Budapest
4. turizmus és vendéglátás - Kodolányi - Székesfehérvár 
5. turizmus és vendéglátás - Kodolányi - Siófok
6. turizmus és vendéglátás - Kodolányi - Orosháza

Sokat agyaltam azon is, hogy jelöljek-e meg más iskolákat is, de nemzetközi tanulmányokból, amit megjelöltem volna, az esélytelen lenne, és csak a pénzem bánná, a többi esélyes hely pedig nem volt számomra csalogató, a másik meg az, hogy a turizmus és venddéglátás szak magasan a Kodolányin a legszínvonalasabb a választék közül (nagyban köszönhetően Rátz Tamara tanszékvezető asszonynak, aki szakmája elitjét képviseli, és nekem ő az abszolút etalon), ezt már tavaly kisakkoztam, harmadrészt nem titkolt célom, hogy ha bejutok a nemzetközi tanulmányok szakra, akkor másodévtől itt megtehetem, hogy levelezőn vagy távoktatáson keresztül felveszem a turizmus-vendéglátást is (csak bírjam anyagilag, illetve legyen a család olyan helyzetben), és akkor két legyet ütök egy csapásra. Negyedrészt bevallom az is dominált, hogy megismertem Ádámot, akiben úgy érzem igaz barátra leltem, és pontosan tudom, hogy ő a jazz szakra utazik, ami meg csak Székesfehérváron van, de ezzel már úgy vagyok, hogy döntsenek a pontok, hová vezérelnek... Siófok nagy meglepetés lenne (de muszáj volt beírnom, ott van például a sokat ajnároztt tankonyha), de még nagyobb Orosháza, amit be sem írtam volna, ha nem mondják az idegenvezető tanfolyamon, hogy idéntől már ott is vannak államilag finanszírozott helyek, így aztán beírtam, és, ha ez nyer, akkor aztán lesz mit felfedeznem...

Mindez a pontok szempontjából azt jelenti, hogy mehetek EMELT SZINTŰ TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGIRE, aminek, ha a nemzetközi tanulmányokra akarok bejutni - a tavalyi pontok alapján - minimum 84 pontosnak kell lennie, de turizmusra már elég, ha 68 pontos érettségit teljesítek (itt még azon is elgondolkoztam, hogy ennyi erővel történelem szakra is mehetnék, mert Fehérváron most indítanak először történelem szakot :-DDD), az OKJ képesítésem (ami addigra ugye meglesz) ugyanis elve plusz 24, azaz 20 pontot hoz a konyhára. (Azt, hogy melyik szakon, melyik OKJ-s tanfolyamot számítják be többletpontként ITT lehet megtalálni.) 

Nemzetközi tanulmányok
1. történelem érettségi emelt szinten: 84x2=165pont
2. angol érettségim 92x2=184 pont
3. nyelvvizsga = 28 pont
4. emelt szintű érettségi= 40 pont
ÖSSZESEN = 420 PONT

Turizmus és vendéglátás
1. történelem érettségi emelt szinten: 68x2=136pont
2. angol érettségim 92x2=184 pont
3. nyelvvizsga = 28 pont
4. OKJ idegenvezető tanfolyam = 24 pont
5. emelt szintű érettségi= 40 pont 
ÖSSZESEN = 400 PONT (mivel a hozott többletpont maximum 80 lehet)

Az e-felvételi egyébként simán ment, hiába is féltem tőle, hogy valamit majd elszúrok, igaza volt az embereknek, hogy lehetetlen, mert figyelmeztet a rendszer, ha ez történne meg, és nem is enged tovább lépni. Kaptam pluszba tombola jegyet is, szóval remélem nagyon, hogy én nyerem meg az egyik laptopot! 

2 komment

Címkék: pontszámítás jelentkezési lap nemzetközi tanulmányok felvételi határidők

Felvételi pontszámítás 2011-ben

2011.02.12. 15:11 Anna szerint

Itt az idő, hogy szembenézzek a legkínosabb kérdéssel: melyik szakra, mennyi pont szükséges ahhoz, hogy felvegyenek az állami képzésre? Az általam preferált szakoknál ugyanis óriási a verseny, a pontszámok mindenhol 400 felett vannak, ráadásként csökkentették a nyelvvizsgára adható pontokat, és emellett még más többlet pontokat is.

Szólj hozzá!

Címkék: érettségi pontszámítás

És, ha diplomata akarok lenni?

2011.02.10. 16:48 Anna szerint

Ez jutott az eszembe tegnap, miközben az ágyban gondolkodtam nyitott szemmel azon, hogy akkor mégis: milyen szakra-szakokra adjam be a jelentkezésemet? Az éjjel melegébe burkolózva megengedtem magamnak, hogy jól elengedjem a fantáziámat, és felvonultassak bármilyen képet magam előtt: kezdődött a régen oly szeretett képpel, hogy önkéntesként magasztosulok fel valamilyen afrikai államban, aztán jött a haditudósító mítosza, aki arab területeken szolgálja a köz érdekeit, majd színházi porondon véltem magam látni, mint primadonna...

Szólj hozzá!

Címkék: kapcsolatok nemzetközi diplomata

Válaszutak és kérdőjelek

2011.02.09. 19:55 Anna szerint

Az elmúlt napok mélyre ásásainak az lett az eredménye, hogy sikerült beleképzelnem magam egy csomó új szerepbe, jobban mondva abba, hogy mi is leszek, ha nagy leszek.

Itt van először is az idegenvezető tanfolyam, ami nagyon tetszik és mindenképpen szeretném kipróbálni magamat a nyáron (vagy már tavasszal, a vizsgák után gyakornokként), hogy hogyan megy, hogy az a tudás, amit most vért és verejtéket izzadva megszereztem (na jó, kicsit később jön a mélyvíz, de azért most is oda kell tennem magam, hogy a sok lexikális követelményt feldolgozzam), másrészt ugye az egészet azért kezdtem el, hogy miután a tavaly még egyetlen lehetőségként előttem álló turizmus és vendéglátás szakra felvételt nyerek, sokkal tapasztaltabban álljak hozzá a diplomaszerzéshez. Közben viszont - párhuzamosan azzal, hogy egyre több mindent látok a szakmából - elkezdtem gondolkodni a több lábon állás stratégiáján, azaz azon, hogy jó, hogy most meglesz az idegenvezető tanfolyamom, de vajon nem érdekelnek-e más irányok is, amelyek így vagy úgy, de mégis kapcsolódnak ehhez a tudáshoz?

Így jött képbe a nemzetközi tanulmányok szak, amihez szintén szükséges professzionális nyelvtudás, és amivel szintén megvalósíthatom az álmomat, hogy emberek között legyek és sokat utazzak (jó, jó tudom, hogy ez picit gyerekesnek hangzik, de én hiszek benne, hogy ez lenne nekem az igazi). Aztán, amikor belemélyedtem a nemzetközi tanulmányok szak adta lehetőségekbe, kezdtem el morfondírozni azon, hogy lehetne saját vállalkozásom, amit ezen a területen kezdek el, így például, mint utazásszervező, vagy mint konferencia-rendezvényszervező... Ehhez pedig elengedhetetlen lenne a közgazdaságtani tudás, amit viszont a gazdálkodási és menedzsment adna meg. Utóbbi gyakorlati haszna miatt tetszene, és amiatt is, hogy akkor a munkaerőpiacon állítólag annyira nyerő „közgazdász" szócska szerepelne a diplomámban (itt azonban meg kell jegyeznem, hogy az állások böngészése közben ezt azért cáfolnám, hiszen bőven akadt pl. az andragógusoknak is álláslehetőség), ami viszont visszatart az a többi szaknál sokkal keményebb matematikai követelmény, aminek itt meg kell felelni. Végezetül kapcsolódott mindehhez az anglisztika, mint a tökéletes nyelvi érzéket biztosító szak és az andragógia, ami pedig a szervezés és a felnőttképzés miatt tetszene (ez a kettő azonban kevésbé keltett bennem heves érzelmeket, és azért is néztem utána jobban, mert egy barátnőm most e kettő között variál, ő ugyanis leginkább tanár szeretne lenni, de ebben nem lát biztos megélhetést, ezért vonzódik a felnőttképzéshez vagy angol tanításhoz). 

Szóval valahol itt tartok most, hogy választanom kell a turizmus és vendéglátás, a nemzetközi tanulmányok vagy a gazdálkodási és menedzsment között, kérdőjellel az anglisztika és az andragógia felé. Bonyolítja a rendszert, hogy mindegyik szakon magasak a ponthatárok, 400 felett vannak jócskán, így okulva a tavalyi évből az is biztos, hogy újra kell érettségiznem egy, de lehet, hogy két tárgyból, és azt is el kell döntenem melyikből megyek emelt szintűre, hogy a nyelvvizsgám adta pluszpontszámom mellé még 40 plusz pontot begyűjtsek az emelt szintű érettségivel. Ráadásul az érettségire jelentkezés határideje egybeesik a felvételi határidejével, így aztán sorsdöntő lépések várnak rám a következő napokban. 

A másik, hogy megoldást jelentene a határozatlanságomra a kétszakosság rendszere (ami régen evidens volt, aztán jött Bologna, de mostanra újra megjelent mint lehetőség bizonyos iskolákban - lásd az alábbi táblázatot). Ez persze plusz energiákat igényelne, és plusz anyagi ráfordítást is, ugyanis nappali-nappali párosítás például nem létezik a Kodolányin, de még utána fogok nézni, máshol, hogyan működik a kétszakosság intézménye.
 

Íme a párosítások:
o Szociális munka – Pedagógia, Andragógia, Nemzetközi tanulmányok.
o Nemzetközi tanulmányok – Turizmus vendéglátás, Kommunikáció és médiatudomány, Andragógia, Szociális munka
o Kommunikáció és médiatudomány – Nemzetközi tanulmányok, Andragógia, Szociális munka, Pedagógia
o Andragógia – Pedagógia, Kommunikáció és médiatudomány, Szociális munka
o Gazdálkodás és menedzsment-Turizmus vendéglátás
o Turizmus vendéglátás-Gazdálkodás és menedzsment
o Anglisztika – Kommunikáció és médiatudomány, Nemzetközi tanulmányok, Andragógia, Szociális munka, Pedagógia
o Germanisztika - Kommunikáció és médiatudomány, Nemzetközi tanulmányok, Andragógia, Szociális munka, Pedagógia

A kétszakos (párhuzamos képzés) esetében az alábbi munkarendeket kell preferálni függetlenül attól, hogy államilag támogatott vagy költségtérítéses hallgatóról van szó:
o Nappali-Levelező
o Nappali-Távoktatás
o Levelező-Távoktatás
o Távoktatás-Távoktatás 

2 komment

Címkék: andragógia pályaválasztás turizmus vendéglátás nemzetközi tanulmányok anglisztika kétszakosság gazdálkodási menedzsment

Andragógia - szakmák testközelből

2011.02.09. 13:56 Anna szerint

Mégis, mi fán terem egy andragógus? Rejtélyes elnevezés, elsőre valamilyen természettudománnyal foglalkozó tudós vagy kutató képe jelenik meg előttem - miközben jól tudjuk köze nincs a szakmának ehhez a felvillanó képhez. Az andragógia is igen kedvelt szakká nőtte ki magát az utóbbi időben, jó lenne megtudni, mitől olyan vonzó.

Szólj hozzá!

Címkék: andragógia pályaválasztás

Új külsővel az új élet előtt

2011.02.08. 00:38 Anna szerint

Ugye, hogy megszépültem? Márimint a blogom :-) Küldök hatalmas puszikat drága barátnőmnek, akinek a változás köszönhető, és aki nélkül most nem mosolyogna a fejlécről Anna és az ő Luca cicája. Újra és újra fel kell jönnöm a blogomra, hogy megcsodáljam - írásra csábít és felvillanyoz.

Egyébként meg, meg kell mondjam, így az utolsó hét hajrájára sikerült elbizonytalanodnom, a nagy tudatosság, hogy a turizmus és vendéglátás szakma érdekel halványodott, helyére több más variáció is belépett: picit úgy állok most a jelentkezés előtt, mintha az maga lenne a „tabula rasa", azaz a tiszta lap, amire tetszés szerint rajzolhatók az új sorsvonalak.

Végső döntés előtt ezért is döntöttem úgy, hogy ezt a hetet a tapasztalat összegzésnek szentelem, és közben figyelek a megézéseimre, és arra, hogy az összegzés milyen mozaik képeket rak össze bennem, és merre terelnek a közben levont következtetések. 

Az idegenvezető tanfolyam közben ezerrel pörög, lassan jönnek a megméretettések, és aztán pedig az érettségi, ahol nagyon nagyon nagyon szuperül kell, hogy teljesítsek, különben esélytelen, hogy bejussak valaha államilag támogatott képzésre. Nagy a verseny, de az, hogy nem ültem a babérokon, hanem belevágtam a tanfolyamba benne tartott a folyamban, nem jöttem ki a tanulási gyakorlatból :))

Emellett egyre többet látok a turizmus, mint szakma világából, és azt hiszem részben ez tanfolyam az oka annak, hogy merészebben merek gondolkodni a jövőmről, és kacsingatok más területek felé is. Ha őszinte akarok lenni a több lábon állás gondolata lebeg előttem, azon jár a fejem, hogyan tudnám a legjobb továbbtanulási stratégiát kitalálni, ráadásul úgy, hogy a választott utat minél jobban szeressem. 

Szólj hozzá!

Címkék: álom

A felvételi jelentkezés módszertana

2011.02.06. 09:28 Anna szerint

Közeledik a jelentkzési határidő, és számításba kell venni, milyen módon adjuk be a jövőnket eldöntő papírokat. Lehet hagyományos úton, postán és lehet interneten keresztül... Ami biztos, mindkét esetben számtalan apróságra kell figyelni, így mielőtt belevágunk szenteljünk egy kis időt a rendszer megismerésére. 

2 komment

Címkék: felvételi lap jelentekzési

Gazdálkodási és menedzsment - szakmák testközelből

2011.02.05. 10:39 Anna szerint

A Felvi.hu statisztikája szerint 2010-ben az alábbi szakok voltak a legnépszerűbbek a jelentkezők körében: turizmus-vendéglátás, gazdálkodási és menedzsment, jogász, mérnök-informatikus, pénzügy és számvitel, gépészmérnöki, nemzetközi gazdálkodás, kommunikáció és médiatudomány, általános orvos, kereskedelem és marketing.

Szólj hozzá!

Anglisztika - Szakmák testközelből

2011.02.04. 08:58 Anna szerint

Ha, már beszéltünk a nemzetközi tanulmányokról, nem feledkezhetünk el az anglisztikáról sem, amely már önmagában egyfajta specializációja a nemzetközi tanulmányoknak, azaz, aki valóban a nemzetközi érában akar dolgozni, érdemes ezen a szakon is elgondolkoznia.

Szólj hozzá!

Címkék: anglisztika

Nemzetközi tanulmányok - szakok testközelből

2011.02.03. 18:11 Anna szerint

A nemzetközi tanulmányok (előtte mint nemzetközi kapcsolatok futott) szak a kommunikáció médiához hasonlóan divatszakká nőtte mi magát az elmúlt években, miközben sokak illetik azzal, hogy „napközis szak", ami hiába multidiszciplináris, nem jó semmire. Mire jó ez a szak, mit tanul, aki ezt választja, és hol tud elhelyezkedni vele diploma után?

2 komment

Címkék: külföldi gyakorlat erasmus nemzetközi pályaválasztás

Új inspirációk

2011.02.02. 12:39 Anna szerint

Mindattól, ami történik velem az elmúlt időben, új inspirációkat érzek. Eleinte féltem, hogy ez az új irány, ez a fiú fenekestül felforgatja az életem (ami igaz is), de közben azt kell látnom, hogy minden megy a maga útján. Hozzá közeledem, a másiktól pedig távolodom, de nem rettentő érzésekkel és félelemmel, hanem azzal a jóleső változás érzéssel.

Szólj hozzá!