Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsőoktatási (8) felsôoktatási (1) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Ez elment vadászni...

2010.06.07. 10:27 Anna szerint

Gyors bejelentkezésre van csak időm, de muszáj, mert a jó hírektől lázban vagyok. Először is: frenetikusan szuper volt a Balcsin! Pénteken még lógott az eső lába és az árvíz jelentések is ijesztőek voltak, de végül sikeresen lejutottunk - hajunk szála sem görbült :-)

Szombaton már kisütött a napocska és úgy melengetett minket, hogy délutánra bele is pirultunk, mint a friss cipók... Megkapott a vállamon és az arcomon is! Vasárnapra aztán már hétágra sütött, így kora reggel lemerészkedtünk a partra, ahol kiderült (mivel előző nap a fenyvesi partra nem jutottunk le, a badacsonyi túra miatt), hogy a parti házak valóban árvíz sújtotta területnek minősülnek - én meg rájöttem, milyen felesleges volt régen irigykednem azokra, akik egy köpésre laknak csak a parttól! A mi házunk 4-500 méterre van ugyanis, és mindig ábrándozva lestem a parti lakókat, akik a reggeli ébredéssel egy időben bele is csobbanhatnak a magyar tengerbe... Most biztos kicsit bánatosak és azon gondolkoznak, miért is nem építették cölöpökre a házukat... Küldtem nekik egy "kitartás-gondolatot", magamat pedig megfedtem a sárga irigység érzéséért, bizony, bizony nem szabad a másét sohasem magunkénak akarni!

Szóval a vasárnap a sütkérezés jegyében telt, a kis strandon voltunk először, ahol már kinyitott a parti büfé, így kedélyesen elbeszélgettünk a jól ismert tulajdonos családdal, akiknek szintén fülig ért a szájuk: végre volt forgalmuk! Úgy vannak vele egyébként, hogy amikor a templomba mennek mindig mondanak imát az időjárásért is, nagyon szeretnének meleget és sok napsütést, hogy a szezon beinduljon végre és ne csak az árvíz és viharkárok okán szerepeljen a Balaton a médiában. Biztosítottam őket, hogy mi is rebegünk egy imát a Balcsiért, főleg, mert ezen a nyáron szeretnék minél több időt tölteni a közelében, sőt már azzal is kacérkodom, hogy munkalehetőség után nézek - ráadásul olyannak, ami egybevág leendő szakmámmal, a turizmus-vendéglátással :-) Most még ugyan a szóbeli érettségi hét előttem van, de utána teljes gőzzel ráfekszem erre a küldetésre!

A másik szívemnek oly kedves és csodás hír, hogy a Nagy Ő-vel tovább tart a diadalmenet (ő is jött Balcsira), de nagyon óvatos vagyok és tartózkodó, szeretném, ha ez most tényleg komoly dolog lenne, és azt hiszem, ő is így van ezzel... A héten nagyon tanul (hozta fenyvesre is a nagy stóc könyvhegyet, és olyan édes volt, hogy még a strandon is ezt bújta), ugyanis ő emelt szintből is szóbelizik, mert nemcsak helyes, de okos is!

Itt pedig egy irtó vicces videó, lazák a srácok :DDD

Szólj hozzá!

Címkék: balaton érettségi

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr312062515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása