Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsőoktatási (8) felsôoktatási (1) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Határidők júliusban: sorrend módosítás és dokumentumok

2010.06.30. 12:56 Anna szerint

Már írtam a kommentekben az álmomról az aranymakival, aki egy gyönyörű dzsungeles képben jelent meg előttem, és még most is olyan, mintha itt ülne mellettem, vagy inkább előttem... Utána néztem az álomszótárban is (amit azért fenntartással használok, de régóta írom és figyelem az álmaimat és az a tapasztalatom, hogy saját álomszótárunk mellett, amit benyomásaink alakítanak ki az idők során - igenis léteznek kollektív szimbólumok, melyek a mi álmainkra is hatással vannak), és arra a következtetésre jutottam, hogy a maki (aki egyébiránt a csalódásokat is jelzi) arra hívja fel a figyelmemet, hogy a túlzott elvárások csapdájába estem, így aztán elkerülhetetlenül magamhoz vonzottam a csalódás lehetőségét (köszi Sztrapacska, ebben a megfejtésben te is segítettél!), míg az arany jelentése kettős: egyrészt jelenti azt, hogy nem szabad bedőlni a talmi csillogásnak, másrészt (ez a maki nagyon hosszú varázsos farkincájából van következtetve), hogy aranyat találok, azaz kincsre lelek még a csalódások ellenére is.

Szóval, úgy érzem, kezdek kijönni a gödörből, és még a reményt sem veszítem el, de szeretnék úgy nézni az előttem álló dolgokra, hogy, ha nem is sikerül az, amit elterveztem, akkor se essek még egyszer ilyen mélyre... Két napos újra és újra feltörő bőgések után, ma nem sírva ébredtem! (és nagy rá az esély, hogy ma nem is fog elkapni...de, ha mégis veszek szuper illatos papírzsepit és abba fújom, hogy vidámabbak legyenek az önmagamat sajnáló percek! - mert azért valljuk be, itt erről is szó van, ezt persze a nagybátyám mondta, aki elég szigorú önmagával szemben is, én pedig nem szégyellem bevallani, hogy bizony tudom ám sajnálni magamat... de legalább tudom, hogy ez van, mert itt tényleg nem a körülmények tehetnek róla, viszont, ha már csakis én, akkor azon azért picit besírok... Mindegy, egyelőre itt tartok a személyiség fejlődésemben.)
 

Ami viszont most fontos, hogy továbbra is a kitűzött cél szerint fogom vezetni a blogomat, így elengedhetetlen, hogy két fontos dátumról írjak, amellett, hogy az idei év jelentkezőinek számáról is informáljak:

1. Ha szeretnétek tudni, a tavalyihoz képest hová mennyien jelentkeztek, és mennyien jelentkeztek adott szakra/helyre első helyen, ezen a linken nézhetitek meg.

2. Ha bármilyen adatot elrontottatok a jelentkezési lapon (amiről nekem már kiküldte az Oktatási Hivatal az értesítőt), akkor azt még július 8-ig még lehet korrigálni!

3. Ha bármilyen dokumentumot eddig még nem küldtetek be (például azóta tett valaki nyelvvizsgát), akkor azt szintén július 8-ig lehet beküldeni (ha e-felvételivel jelentkeztetek, ode beszkennelni is elég!), ezután viszont már nem fogadják el!

4. És még egy fontos változtatási lehetőség, aminek a határideje szintén július 8-a: EGYSZER VÁLTOZTATNI LEHET AZ INTÉZMÉNYEK JELENTKEZÉSI LAPON MEGJELÖLT SORRENDJÉN! Ez azért lehet fontos, mert például lehet, hogy valakiben azóta felmerült, mégsem azt a szakot szeretné elvégezni, amit első vagy második helyre rakott, hanem mondjuk a negyediknek beírt iskolába akarja elkezdeni a szeptembert. Rám ez ugyan nem vonatkozik, de például itt van Ági barátnőm, akiben azóta szikra gyúlt, és kitalálta, hogy mégsem kommunikáció szakos akar lenni (egyébként a BKF-et jelölte meg elsőnek, másodiknak az ELTÉ-t, harmadiknak a Kodolányit), mert fél tőle, hogy nem elég tehetséges, meg amúgy is rájött, hogy annyira nem is szeret a fogalmazással bíbelődni, média személyiség pedig mégsem akar lenni, szóval most úgy látja, az egész csak egy fél évvel ezelőtti divatos kislány ábránd volt... Így most ő minden bizonnyal első helyre ugrasztja a Kodolányi nemzetközi tanulmányok szakot, mert ezt is bejelölte valamiért (állítása szerint azért, mert két nyelven elég jól beszél, sőt németül anyanyelvi szinten, mert hogy kint éltek 12 éves koráig a papája munkája miatt), és most kapóra jött neki, mert úgy érzi sokkal testhez állóbb a személyiségéhez valami utazós-szervezős, akár diplomata munka, mint a "médiás bohóckodás" (persze ez csak az ő szavaival élve, szerintem ezzel a szakmával is ugyanúgy lehet értéket képviselni és érvényesülni, de persze ehhez valóban hivatástudat kell).

Szólj hozzá!

Címkék: álom jelentkezési határidők

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr452120733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása