Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsőoktatási (8) felsôoktatási (1) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Itt van az ősz...

2010.09.08. 13:56 Anna szerint

Még sehol sem az őszi falevelek, de bennem már megkondultak a harangok - már több, mint egy hete itthon vagyok. Eleinte jólesett a tétlenség, de most már mocorognék valamerre, főként, hogy eldöntöttem megszerzem az idegenvezetői képesítést és újra belevágok (immár sokkal tapasztaltabban) a felvételi édes megmérettetésébe!

A családom üdvözölte a döntést, a nagybátyám morgott csak valamit az orra alatt (bár azt hiszem ez sokkal inkább a csalódottságának szólt, hogy nem sikerült bejutnom az államira), de aztán teljes gőzzel elkezdte magyarázni, mi mindenből okulhatok ezzel a stratégiával. Ő a legfontosabbnak a nyelvtanulást tartja, jelesül, hogy szerezzem meg a második nyelvvizsgámat, olyannyira, hogy burkoltan még a támogatását is felajánlotta hozzá - persze még semmi konkrétat nem mondott, ezt inkább abból gondolom, hogy minimum háromszor tért vissza a témára, és indítványozta, hogy nézzek utána alaposan, hol-mennyibe kerülne egy-egy nyelvtanfolyam. (Hozzátette, hogy jól nézzem meg, milyen hírű a nyelviskola.)

Anyum szerint cseppet sem fog ártani, ha picit jobban belekóstolok a munka világába - mert, hogy munka után kell néznem az biztos - és nagyon szeretném, ha sikerülne valamilyen turisztikai cégnél, vagy utazási irodánál helyet találnom, ha nem is fő, csak mellékállásban. (Ez megint csak jó nagy falat lesz, mert fogalmam sincs hol kezdjem el és egyáltalán ki vesz fel, hozzám hasonló csitrit :DDD).

Apum pedig mind közül a legaranyosabb volt! Úgy fogalmazott, „minden jóra fordul", és, hogy méltányolja az alázatot, amit tanúsítok, mert ő arra számított, tűzön-vizen át fősulira akarok most menni, annyit beszéltem róla tavaly... Ehhez képest felnőtt döntésnek érzi, amit most tervezek, jelesül, hogy nem hűbele Balázs módjára viselkedem, és hajlandó vagyok újabb áldozatot hozni a továbbtanulásom érdekében.

Itt van az ősz... és, még nem hullanak a levelek, de lassan elkezdenek, ezért jó lenne felelősség teljesebben hozzáállni ehhez az évhez, nyugodtan-megfontoltan-kiegyensúlyozottan.

Első feladataim közé a tervalkotás, munkakeresés, nyelvtanfolyamok összehasonlítása és az idegenvezető szakma behatóbb megismerése tartozik - és, ugye az, hogy mindezt minél nagyobb körültekintéssel vigyem véghez.
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr82282739

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A közoktatásrul 2010.09.09. 15:57:37

Készül az új oktatási törvény és a nemzeti alaptanterv. A következő hónapokban eldől, hogy gyermekeink – köztük az enyém is – milyen iskolákban, milyen tanároktól, mit fognak tanulni. Eldől, hogy a következő generáció megkapja-e azokat az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása