Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsőoktatási (8) felsôoktatási (1) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Álmaim munkája: utazási irodában

2010.09.30. 15:26 Anna szerint

Mindjárt itt az első alkalom, amikor megismerem a csoporttársaimat, a tanárokat és belekóstolok az oktatás mikéntjébe - és közben elhatároztam, hogy munka után nézek, na persze, stílszerűen egy utazási irodát megcélozva :-))

A probléma ezzel csak az, hogy csak egy árva érettségi van a kezemben és egy nyelvvizsga, így aztán jogos a kérdés, hogy milyen munkakörben reménykedhetek? Ha legalább egy gyors és gépíró tanfolyammal fel lennék vértezve, akkor azt mondom, na igen, mehetsz titkárnőnek... Úgyhogy első körben körbeszaladtam a neten, hogyan lehet a gyors és gépírást elsajátítani a lehető legrövidebb idő alatt. Akciósan most egy tanfolyam cirka 23 ezer forintot taksál, amiért két hét alatt és 40 óra alatt megtanítanak gépírni :DDD 

A másik, amit találtam és ki is próbáltam - bár még fejlesztés alatt van a program, de egészen jól ment - az egy ingyenes gépiró oktató program, amivel bármikor lehet gyakorolni (van ITT egy megrendelhető program is, ami nem túl drága, állítólag bevált...). Ha ez már remekül megy és végigmentél a leckéken, akkor lehet gyakorlni ITT: bár nekem ez még csak a berögződött írás szerint ment, szóval addig jobb, ha a környékére sem nézek, amíg nem tudom magabiztosan a gyors gépírás alapbeállításait...

Ehhez képest az online gépíró tanfolyam díját még nem sikerült kiderítsem, regisztráció megvolt, de aztán hiába kattintottam a „tanfolyami díjak és kedvezmények menüpontra", nem láttam árakat... Mindenesetre szerintem megkérik az árát, bár maga a lecke nekem tetszett és meg is csináltam, lásd itt az alábbi videón. 

Nos, a gépírásról egyelőre annyit, hogy elhatároztam elkezdem az ingyenes programot kiismerni és azzal gyakorolni, aztán meglátom. Itt ugye a legnagyobb akadály az az anyagi vonzata, mert, hogy pont azért kell munkát találnom, hogy előteremtsem a pénzt a sulira, és ne ellébecoljam ezt az évet szülői segítségben bízva...

Visszatérve az utazási irodás álommelóhoz, ami most minden szempontból illene az életutamba, szokásomhoz híven fórumokban kutakodtam, kinek-milyen tapasztalatai vannek ezen a téren.

A Nők Lapja Cafén találtam egy hasznos beszélgetést pl. ahol a fórum indítója arra kíváncsi, milyen annak, aki már utazási irodában dolgozik.

Nos, ami kiderült:
- feltétlen örülnek/elvárják, hogy legyen már gyakorlatod (bár pont az egyik szorgosan válaszoló írta, hogy neki ez az első munkahelye és nem volt ebből problémája)
- kb. bruttó 120-140 ezer forintot lehet keresni, mint „pultos" vagy értékesítő - sok irodánál pedig jutalékos rendszer van, vagy van egy alapbér és arra jönnek a juttatások
- a legtöbb helyen előny, vagy maga az iroda küldd el ún. repjegy-értékesítő tanfolyamra, amelyeket különböző programok alapján oktatnak, itt a legtöbb hozzászólónak az volt a véleménye, hogy nem nehéz és nagyon is érdemes megcsinálni, de volt olyan is, aki úgy ítélte kockázatos vállalkozás, mivel, ha valamit elrontasz, akkor te fizeted a költségeket (mindenesetre ez még egy következő pont, aminek utána kell nézni, mert pl. szerintem elég hasznos, de amit eddig találtam, az nagyon drága 100 ezer 150 ezer forint a tanfolyam díja!)

Amiből még kiindulhatok, és ez lesz a következő pont, hogy hol érdemes utazási irdában állás után nézni: egyrészt az álláskeresőknél, másrészt az utazási irodák honlapjain a „karrier" menüpontoknál.

Szólj hozzá!

Címkék: iroda utazási idegenvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr622350856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása