Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsôoktatási (1) felsőoktatási (8) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

Naptárprogramok, kalendáriumok tesztje

2010.11.29. 17:15 Anna szerint

Digitalizált világunkban a legtöbben haladnak a korral, így én is elhatároztam, hogy idén nemcsak az asztalom felé helyezek ki naptárat, és nem csak a táskámban cipelem magammal a filofaxomat (bár az is igaz, egyre több mindent jegyzek fel a telefonomba), hanem továbbmegyek: a számítógépemen is vezetni fogok egy naptárat, és lehetőleg olyat, amiben a lehető legjobban tudom követni az eseményeket. Akkor nézzük!

1. CALANDERSCOPE DEKORATÍV NAPTÁRPROGRAM

 

Könnyen használható naptárprogram, sok-sok színes segítséggel. A megfelelő nap megfelelő időpontjához különböző megjegyzéseket írhatunk bele, majd ezeket a színek segítségével kategorizálhatjuk, így például az egyik szín lehet a családé, a másik szín a tanulásé, a harmadik a hivatalos ügyeké.
 

Ami még extra benne, hogy a megjegyzésekhez kép- és hangeffektusokat is befűzhetünk. 



II. CALGO CALENDAR

Kezelése nagyon egyszerű, felülete áttekinthető. A program nagy előnye, hogy képes más programokkal is együtt dolgozni, így például adatait szinkronizálni tudja a Google Calendarrel, az Outlook naptárával, sőt az iCal formátumot is támogatja. (Egyébként Java kell hozzá, de ez a legtöbb gépen egyén más dolgok miatt már eleve megvan.)


Egyszerre több naptárat kezelhetünk vele (hasonlóan az előzőhöz, tehát három féle kategóriában gondolkodhatunk), azaz maximum hármat, mert az ingyenes verzióban csak ennyi az engedélyezett. Van benne napi, heti és havi nézetet, valamint teljes feladatlistát is tudunk nézni. 

 
Extra benne, hogy más-más országok ünnepnapjaival is képes számolni, és az is, hogy megoszthatjuk a facebook-os baráti társaságunkkal is a naptárunkat, így aztán mindenkinek egyértelmű lesz, mikor van rájuk szabad perceünk :-)



 

III. MODUL 6 NAPTÁR


  • Nagy előnye, hogy korlátlan számú naptárat lehet vele készíteni, így persze kinyomtatni is.

    Extra elég sok van benne az előzőekhez képest, úgy mint: a képekhez felirat rendelhető, amely a kép alatt jelenik meg, tartalmazza a névnapokat, de lehetőség van a nevek módosítására, bővítésére, fontos névnapok kiemelésére, a névnapok megjelenítésének kikapcsolására. Emellett automatikusan megjeleníti az ünnepnapokat - de ki is kapcsolhatjuk ezt a funkciót, sőt korlátlan saját ünnepnapot jelölhetünk be prios színnel :-)

     

    Haladó felhasználók pedig a naptár formátumát, így a papírméretet, betűméretet , de a típust és az elrendezést is módosíthatják.

 

IV. TÓDOR NAPLÓ

Tódor is könnyen kezelhető kis program, és képes arra, hogy figyelmeztessen a teendők elvégzésére. Csoportosítási lehetőségek naná, hogy ebben is vannak - enélkül nem is naptár a naptár :-)

Ami okos dolog benne, hogy a teendőidhez egyedi hangokat is rendelhetsz, másrészt be lehet benne állítani ismétlődő teendőket, sőt olyat is tud, hogy időzítésre indul el a program.

 

Extra benne a névnap adatbázis, és ez is tud más programokból importálni a todor://URl protokoll segítségével, emellett naplózza a programokat, amik éppen a gépen futnak. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: naptár jelentkezési határidők

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr432483960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása