Mi leszek, ha nagy leszek?

Tizenkét évesen gondoltam először a jövőmre, arra, hogy milyen leszek húszévesen: csinos, magabiztos, hivatásának élő, tudásával másokat megszégyenítő, de szerény nő. Haha. Hol tartok a megvalósításban? Kezemben a sorsom? Egyáltalán a kezembe akarom venni? Útkeresésem a felsőoktatás útvesztőiben, avagy mi leszek, ha nagy leszek?

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

álom (8) andragógia (2) anglisztika (2) balaton (8) balatonfövényes (1) beavatás (1) bologna (4) diplomata (1) educatio (3) erasmus (4) érettségi (13) e felvételi (3) felsőoktatás (12) felsôoktatási (1) felsőoktatási (8) felsőoktatási intézmények (7) felsőoktatási rangsor (3) felsőoktatási rendszer (2) felsőoktatűsi (1) felvételi (19) felvételi azonosító (2) felvételi határidők (1) fesztivál (1) fürstenfeld (1) gazdálkodási menedzsment (1) gólyabál (2) gólyatábor (2) gyakorlat (3) győrffy miklós (1) határidők (10) háttérképek (2) hvg diploma (1) idegennyelv (2) idegenvezető (9) idő (4) intézmények (6) iroda (1) jazz (2) jelentekzési (1) jelentkezési (4) jelentkezési határidők (4) jelentkezési lap (7) kalandok (1) kapcsolatok (1) karácsony (2) keresztfélév (1) kétszakos (2) kétszakosság (1) kodolányi (10) költségtérítéses (3) kommunikáció (1) kreditrendszer (1) külföldi (3) külföldi gyakorlat (5) lap (1) máté krisztina (1) média (1) média kommunikáció (4) munka (9) munkanélküliség (1) munkba (1) nap (2) napok (1) naptár (5) nemzetközi (2) nemzetközi tanulmányok (2) nyílt (3) nyílt napok (3) oklevélmelléklet (1) ölelés (1) önismereti (2) önismereti tesztek (2) ösztöndíj (1) pályaválasztás (18) ponthatárok (3) pontszámítás (3) pótfelvételi (1) rádió (1) rangsor (5) rendszer (2) sopron (1) stockholm (2) szakma (1) székesfehérvár (1) szerelem (1) támogatás (1) tanulás (1) tesztek (2) tippek (11) tisza (3) történelem (2) továbbtanulás (1) turizmus vendéglátás (10) utazási (3) vidék (2) vihar (1) Címkefelhő

"A Balatonnak tükrén két ég között vagyok"

2010.05.31. 18:26 Anna szerint

A fenti idézet egy gyors ötlet eredménye, a hétvégén Balatonra megyünk! Éljen, éljen és éljen! Igazándiból egyáltalán nem volt betervezve az érettségi előtt semmi, de semmi, viszont az életnek néha nemhogy nehéz - lehetetlen ellenállni! Szilvi barátnőm (aki, már az érettségin idestova 2 éve túl van) az oka az egésznek, mivel a szülinapját ünnepli a hétvégén, és erre az alkalomra egy házat béreltek volna ki a közeli barátokkal, de a hétvégére kiderült, hogy kb. a társaság felének nincs elegendő pénze, így aztán Szilvinek mentő ötlete támadt: egy jóbarát nyaralója :))) Én voltam a harmadik szerencsés, akit felhívott, és az első, aki tízperces győzködésnek hatására ("ugyan már Anna, semmit nem vesztesz, ha egy kicsit kiereszted a gőzt", "vizsgák előtt a legjobb, ha képes vagy elengedni magad és lazulni") igent mondott, és aztán már nem volt megállás, napok óta csörög a mobilom, megy a szervezkedés.

Ami eddig biztosnak látszik, hogy tízen megyünk (majdnem mindenkit ismerek, de kicsit idősebbek lesznek) két kocsival és egy csomó kajával és egyéb finomságokkal. Szilvi már pénteken is kerti sütésben gondolkodik, grillezni-flekkenezni akar, hogy aztán szombat este paprikás krumplit főzzünk bográcsban. Páran kissé megijedtek, hogy tutira esni fog, de Peti az égre esküszik, hogy nem lesz baj, ahogyan ő fejezte ki "személyesen egyeztetett az országos meteorológiai szolgálattal".

Így aztán mindenki fel van fűtve, hogy olyan igazi balatoni kirándulós hangulat lesz, főleg, mert Szilvi kitalálta, hogy, ha már úgyis olyan közel van Fonyód hajókázzunk át Badacsonyba. Badacsonyban az a jó, hogy gyönyörű meredek utacska vezet fel a Kisfaludy házig, útközben temérdek borpincével, olyan helyekkel, ahol egyenesen az ott lakóktól lehet bort venni (na ez olyasmi, mint Fürstenfeldben a borkimérés tradíciója), és közben kedélyesen elbeszélgetni. Én már legalább hússzor megtettem ezt a kis túrát, volt persze olyan, hogy dzsippel vitettük fel magunkat (itt ezek jelentik a taxisokat, akik árgus szemekkel lesik a turistákat még a túra start parkolójánál, és többségében németeket szállítanak fel a Kisfaludy házhoz, akik aztán onnan átgyalogolnak a szemközti - egyébként tényleg csodálatos kilátással büszkélkedő - étterembe), de ha már itt tartunk a nevezetesség után nagyon is érdemes tovább küszködni, fel egészen a bazaltorgonákig. (Ez nagyjából 5-6 km még onnan felfelé.)

Nagyon kíváncsi leszek, milyen most a Balatoni előszezon, megnéztem Fenyves honlapját, és az már most kiderült, hogy a vihar itt sem volt kíméletes (lásd alsó fotó, ez ott készült)! Amit turisztikai szempontból érdemes tudni, hogy a hagyományokhoz híven pünkösdkor vette hivatalosan kezdetét a szezonnyitó, és bizony azóta is csak a májusi eső aranyat ér zúg a fejünkben.

Mi lesz a Balatoni nyárral, ha ez így megy tovább? (A helyzet súlyosságát mutatja, hogy a facebook-on már megalakult a "Kérjük a Blaha Lujza téren táncoló dél-amerikai indiánokat, hogy fejezzék be az esőtáncot" csoport, és legalább négy kiírást fedeztem fel, akik vagy a süss fel napot dúdolják, vagy naptáncra buzdítják az ismerősöket.) Visszatérve a szezonnyitóhoz, immár 1893 óta esik erre a napra Siófok városában, akkor ugyanis a Siófoki Fürdőegyletek kezdeményezésére rendezték meg az első ilyen jellegű ünnepséget, amelynek a két világháború sem állhatott útjába. Ezen a nyáron, én is azt tervezem, hogy rövidebb-hosszabb időre balatoni polgárrá vedlek át, beszámolok majd, mi mindennel kecsegtet a nyár, az első hétvége tükrében.

Szólj hozzá!

Címkék: balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabbtanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr562013475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása